Hjärtats trädgård, Kristianstad

Araf Olleka och Daniel Ottosson vid invigningen av Hjärtats trädgård i Kristianstad.

Araf Olleka och Daniel Ottosson vid
invigningen av Hjärtats trädgård i Kristianstad.

Här har jag lärt mig vad många växter heter på svenska”, säger Aref Olleka, växtskyddsspecialist med en ingenjörsexamen inom jordbruk.

Aref Olleka har haft en NAD-aktivitet i föreningen Hjärtats trädgård i Kristianstad under våren 2015. Hjärtats trädgård finns i centrala Kristianstad med blomster- och grönsaksodlingar, plantbutik och ett litet trädgårdscafé.

Föreningen är nystartad sedan årsskiftet och har haft studiecirklar på Furuboda Folkhögskola där de har haft sina växthus under våren, samtidigt som de jobbat på att få igång trädgården i centrala Kristianstad. Första helgen i juni var det invigningsfest för trädgården.

– Vår vision är att skapa en växtplats för hela människan och vi tror att en trädgårdsmiljö är en utmärkt plats för detta”, säger Daniel Ottosson, initiativtagare till föreningen.

Aref hoppas kunna jobba med något som har med växter och odling att göra, och föreningen Hjärtats trädgård har varit ett bra sätt att både få kontakter, öva svenska och få kunskap om växtproduktion i Sverige.