Spelberoendes förening startar verksamhet i Hässleholm

Spelberoendes Förening, Malmö startar verksamhet i Hässleholm. Den 1:a mars äger det första mötet för spelberoende och anhöriga rum – klockan 17.30 öppnar vi dörrarna och mötet startar klockan 18.00. Ingen föranmälan behövs. Fika är gratis och självklart går det att vara anonym.

Plats: Spelberoendes förening, Villan, Östergatan 40, Hässleholm

Mötesdagar: Onsdagar udda veckor 18.00-19.30

Vad är spelberoende?
Spelandet som från början var något lustfyllt övergår mer och mer till en tillvaro med förödande konsekvenser för relationer, arbete och ekonomi. Spelberoende är ett dolt missbruk. En spelare kan under lång tid dölja sina problem. Det luktar inte och missbruket ger inga synliga kroppsliga symtom. Han vill inte erkänna sina förluster för sig själva eller andra.

Är du anhörig?
Anhöriga drabbas ofta hårt, inte minst av alla lögner, svikna löften och spelarens känslomässiga frånvaro. Skuldbelägg inte dig själv. Den spelberoende är ansvarig för sina handlingar. Lägg problemet där det hör hemma. Som anhörig är det viktigt att skaffa sig kunskap. Det är inte bara den spelberoende som behöver hjälp utan även de anhöriga behöver stöd och råd.

Läs mer om spelberoende