Studieförbundet Vuxenskolan bjuder in till frukostseminarium om mångfald och engagemang

Kom på frukost med fortbildning som ger kunskap om och perspektiv på hur idéburna organisationer bli bättre på mångfaldsarbete. Den 15 mars drar Studieförbundet Vuxenskolan igång det första frukostseminariet i serien Mötesplats Fabriksgatan. Morgonpigg gäst är Martin Nihlgård, Sverigechef på IM Individuell människohjälp. Frukost serveras från klockan 8.00, programmet pågår klockan 8.30-9.30. Plats: Fabriksgatan 2F i Lund (tre minuter från spår 6 vid Lund Central). Begränsat antal platser – anmäl dig senast 13 mars. Kostnadsfritt. Tipsa gärna de föreningar du jobbar med. Följ länken för att läsa mer och anmäla dig: http://www.sv.se/avdelningar/skane/motesplats-fabriksgatan/15-mars-engagemang-och-mangfald/
 
De organisationer som har förmåga att öppna upp för nytt engagemang och skapa ett inkluderande klimat kommer att vara de framgångsrika. Det gäller både i att locka fler medlemmar och att göra avtryck i samhället. Men hur kan organisationen bli bättre på mångfaldsarbete? Det kommer vi att ge en inspirerande vägledning till på detta frukostseminarium.

Martin Nihlgård är Sverigechef på IM Individuell Människohjälp. Martin har även tidigare arbetat mycket med mångfaldsfrågor och som ledare inom folkbildningen. Bland annat som förbundsrektor på det muslimska studieförbundet Ibn Rushd och som rektor på Sundsgårdens folkhögskola. IM Individuell Människohjälp är en medlemsorganisation som arbetar med bistånd, integration och Fair Trade.

Varmt välkomna till oss på Fabriksgatan i Lund i vår!
 
Vårens program i korthet:
15 mars
Engagemang och mångfald
Hur kan idéburna organisationer bli bättre på mångfaldsarbete?
Dagens gäst: Martin Nihlgård, Sverigechef, IM
 
19 april
Ta makten – för att det funkar!
Unga mår allt sämre, vad kan vi göra åt det?
Dagens gäst: Leone Milton, författare till boken Ta makten – för att det funkar!
 
17 maj
Nyhetscafé: Etablering av nyanlända i Skåne – hur går det?
Panelsamtal med nysvenska frågor till skånska politiker
Dagens gäst: Ali Alabdallah, syrisk journalist och speciellt inbjudna politiker